Πρώτη θέση για την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και κατακτώντας την πρώτη θέση συμμετείχε η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Λεχαινών Ν. Ηλείας στον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  που διεξήχθη το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου.

   Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

  Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα Ρομποτικής RoboQueens του Γυμνασίου Λεχαινών: Κουρνέτα Διονυσία του Νικολάου, Παναγιώταρου Αγγελική του Νικολάου, Παπατάτση Διονυσία – Ραφαηλία του Δημητρίου, Τριτάρη Βασιλική του Βασιλείου, Φίλια Χρυσούλα του Γεωργίου και Χαραλαμποπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας: Γεωργάκης Αριστείδης, ΠΕ86 και Σχοινάς Δημήτριος, ΠΕ82 έλαβαν το πρώτο βραβείο μεταξύ 36 συμμετοχών από Σχολεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μεσόγειος, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού» και η ομάδα μας διαγωνίστηκε στην Open κατηγορία «Μεσόγειος: το hotspot της κλιματικής αλλαγής». Το έργο της ομάδας αποτελούνταν από τέσσερα (4) διαφορετικά συστήματα που αναδείκνυαν τις απειλές της κλιματικής αλλαγής για την περιοχή της Μεσογείου.

  Η συμμετοχή της ομάδας μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό υποστηρίχτηκε από τους χορηγούς: Greek Fruits Κουτσογιαννόπουλος & Υιοί Ο.Ε. , Geofruit Hellas S.A. , Πετρόπουλος Παντελής Α.Ε. , Ρουμελιώτης Super Market , Φάρμα Ηλείας και Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι οποίοι συνέβαλαν στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μαθητριών της ομάδας μας στον τόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού.