Erasmus+ “Safety First” – Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών για την πυροπροστασία

   Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Safety First”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολεία της Πολωνίας και της Ισπανίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών.

   Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του σχολείου για ενημέρωση. Έτσι, την Πέμπτη, 20 Μαΐου οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του πυραγού Λαγό Φώτιο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα μέτρα πρόληψης και τους σωστούς τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
   Στη συνέχεια οι μαθητές έθεσαν καίρια ερωτήματα σχετικά με την υποδομή και την προετοιμασία που χρειάζονται ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοια περιστατικά στο σχολείο. Τόσο ο κ. Λαγός όσο και οι μαθητές και μαθήτριες τόνισαν τη σημασία της προετοιμασίας, της διατήρησης της ψυχραιμίας, καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης σχεδίου δράσης και διενέργειας τακτικών ασκήσεων. Επίσης, η ομάδα αντιλήφθηκε τη σημασία της ευθύνης προς τον συνάνθρωπο, αλλά και την αναγκαιότητα να λειτουργεί η σχολική κοινότητα ως ομάδα. Εφοδιασμένη με όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες η ομάδα θα αναλάβει να παρουσιάσει στα αγγλικά όσα έμαθε, στα σχολεία των άλλων χωρών.
   Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την ενημέρωση -συνάντηση των μαθητών μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό COVID-19.