Περιβαλλοντική εκδρομή - Άμφισσα

  Στο πλαίσιο του προγράμματος της περιβαλλοντικής αγωγής που υλοποιείται στο σχολείο μας με τίτλο: «Προϊόντα της ηλειακής γης ? παράγω και καταναλώνω στο χθες και σήμερα» από τους καθηγητές:

1. Παλυβού Δήμητρα (ΠΕ05)

2. Αναγνωστοπούλου Αναστασία (ΠΕ07)

3. Μαλεβίτη Ηλία (ΠΕ01)

Στις 16,17 και 18 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας από 29 μαθητές της Γ? Γυμνασίου στην ενότητα «πόλη και οικοσύστημα», με συνοδούς καθηγητές την Παλυβού Δήμητρα, Αναγνωστοπούλου Αναστασία και Αλεξανδρόπουλο Νίκο.

1η μέρα

   Την ημέρα της μετά την ενημέρωση για τη διαμονή και τις δραστηριότητες ο υπεύθυνος του προγράμματος αναφέρθηκε στην αξία της φύσης, τις αιτίες λεηλασίας της από τον ανθρώπινο παράγοντα καθώς και τους τρόπους προστασίας.

2η μέρα

   Μετάβαση στο Γαλαξίδι, ξενάγηση και παρατήρηση του οικοσυστήματος.Οι μαθητές συμμετείχαν σε άσκηση πεδίου και ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα, τις αντοχές της φύσης και τις συνέπειες της βιοσυσσωρεύσεις.Ακολούθησαν απογευματινά εργαστήρια αφού πρώτα οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες.

3η μέρα

   Παρουσίαση δράσεων από τις ομάδες, ακολούθησε θεατρικό δρώμενο, προετοιμασία για επιστροφή.

   Επισφραγίστηκε έτσι η επιτυχία της τριήμερης αυτής εξόρμησης, έγινε πλέον πεποίθηση σε όλους ότι το περιβάλλον αξίζει την αγκαλιά, την προστασία, το ενδιαφέρον μας.Και να ?στε σίγουροι ότι μόνο τότε η φύση, που τώρα μας γυρίζει την πλάτη, έμπρακτα θα μας ανταμείψει στο μέλλον. Διαφορετικά, αν την αφήσουμε στα χέρια των στυγνών καιροσκόπων, ένα θα ?ναι σίγουρο:

Το μέλλον των παιδιών μας θα είναι αποθηκευμένο για πάντα?

Copyright by Γυμνάσιο Λεχαινών.

Limon Tour World Guide Tranzito