4-10 Μαίου 2014

 

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του σχολείου μας στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση, που οργάνωσε η Actionaid, με σκοπό τη δημιουργία μιας ανθρώπινης αλυσίδας αλληλεγγύης που θα διεκδικήσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, εστιάζοντας αυτή τη χρονιά στα παιδιά με αναπηρία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Actionaid:

  • ?Από τα 57 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως υπολογίζεται ότι το 1/3 είναι παιδιά που έχουν κάποια αναπηρία.
  •  Υπολογίζεται ότι 27 εκατομμύρια παιδιά που ζουν κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο, ούτε γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν, λόγω της αναπηρίας τους.
  •  Στα ελληνικά σχολεία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και τελικά έχουν μεγάλη επίπτωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης που δικαιούνται να λαμβάνουν και  μπορεί να οδηγούν σε αποκλεισμό τους?. Πηγή: http://education.actionaid.gr/gaw2014

   Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου μας συμμετείχαν με προθυμία και ιδιαίτερη ευαισθησία, σύμφωνα με τις οδηγίες-κατευθύνσεις των καθηγητριών τους κ. Παπαδοπούλου Πούλιας και κ. Δίπλα Σπυριδούλας, κατασκευάζοντας τη δική τους χάρτινη αλυσίδα αλληλεγγύης για τα παιδιά με αναπηρία και ύψωσαν έτσι τη δική τους φωνή ενάντια στον αποκλεισμό εκατομμυρίων παιδιών λόγω αναπηρίας, από την εκπαίδευση.

   Η εκπαίδευση αποτελεί ένα ανθρώπινο δικαίωμα και η φωνή των μαθητών του Γυμνασίου μας ήταν ξεκάθαρη: «Στείλε όλους τους Φίλους μου Σχολείο» «φώναξαν» στους υπεύθυνους φορείς ώστε να προστατεύσουν τους ανάπηρους φίλους τους από τον αποκλεισμό τους από τη δημόσια υποχρεωτική βασική εκπαίδευση. «Φώναξαν» «Στείλε όλους τους Φίλους μου Σχολείο» και στο προαύλιο του Σχολείου μας την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, φτιάχνοντας μια δυνατή ανθρώπινη αλυσίδα, με την οποία επισφράγισαν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση.

 

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε υλικό που δημιούργησαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση απο όλη την Ελλάδα.

 

Copyright by Γυμνάσιο Λεχαινών.

Limon Tour World Guide Tranzito