Οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

 

   Το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας, υλοποιεί για τη φετινή χρονιά μεταξύ διαφόρων δράσεων, πρόγραμμα με θέμα : την "Οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα", με σκοπό τη λειτουργία του ανοικτού σχολείου στην κοινωνία και την αγορά εργασίας καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών του σχολείου, προκειμένου οι μαθητές να σχεδιάσουν το μέλλον τους με γνώση και αποτελεσματικότητα.

   Προς τούτο την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Αλέξανδρο Σπηλιάδη, πολιτικό μηχανικό ?επιχειρηματία, δημιουργό της εταιρίας ?Eleia?.

   Ο κ. Σπηλιάδης ως νέος επιχειρηματίας περιέγραψε στους μαθητές τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Ηλεία στον τομέα της παραγωγής και τυποποίησης υψηλής ποιότητας προϊόντων καθώς και τις ικανότητες και δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος επιχειρηματίας για να διαπρέψει στον τομέα αυτό.

   Η σύγχρονη καλλιέργεια ελαιόδεντρων, η υψηλή ποιότητα προϊόντος, η αισθητική των συσκευασιών εμφιάλωσης και του siteτης εταιρίας, η προσέγγιση των αγορών με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο ανέδειξαν και έφεραν κοντά τους μαθητές με τη νέα μορφή των επιχειρηματιών όπως διαμορφώνεται στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

   Η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Σταυροπούλου Δήμητρα διηύθυνε την συζήτηση και συντόνισε την εκπαιδευτική διαδικασία, οι δε μαθητές προβληματίστηκαν, έθεσαν ερωτήματα, δέχτηκαν ερεθίσματα για νέους τρόπους «επιχειρείν», όχι πια εμπειρικά, αλλά με εφόδια τις σπουδές, την καινοτομία και την τόλμη για ανοίγματα σε νέους ορίζοντες και αγορές.

   Η Δ/ντρια του Γυμνασίου που παρέστη στην εκδήλωση ευχαρίστησε τον. Κ. Σπηλιάδη και τόνισε τη μεγάλη αξία που έχουν αυτές οι επισκέψεις , νέων ανθρώπων επαγγελματικά επιτυχημένων στο χώρο των επιχειρήσεων , καθώς αποτελούν πρότυπα δημιουργικότητας για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία του κ. Σπηλιάδη μπορείτε να κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα.

 

Copyright by Γυμνάσιο Λεχαινών.

Limon Tour World Guide Tranzito