A+ A A-

 

 

Εργαστηριακή Δραστηριότητα ? Παρασκευή Ψωμιού

   Μαθητές και καθηγητές της Α? Γυμνασίου ανταμώνουν και ... ζυμώνουν.

   Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή άσκηση στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας στην οποία συμμετείχε το σύνολο των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου. Η πρωτοβουλία αυτή απέβλεπε όχι μόνο στη βιωματική εμπέδωση της ύλης του μαθήματος αλλά και στην ένταξη των παιδιών στη διαδικασία να εφαρμόζουν προοδευτικά στην καθημερινότητα τους υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

   Οι μαθητές, ακολουθώντας τις οδηγίες της καθηγήτριάς τους, κυρίας Παπαδοπούλου Πούλιας και υπό την επίβλεψη και άλλων καθηγητών τους, ζύμωσαν διάφορα είδη ψωμιού. Παράλληλα συμπλήρωναν φύλλα εργασίας όπου κατέγραφαν βήμα βήμα τη διαδικασία, για να μπορέσουν να την αναπαραγάγουν και στο σπίτι τους.

   Μετά την παρασκευή του, το ψωμί μεταφέρθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου κυρία Φανού Διατσέντα μαζί με μαθητές σε τοπικό φούρνο(Νεόφυτου Παπαδόπουλου) για να ψηθεί. Στο τέλος του σχολικού προγράμματος τα ψωμιά καταναλώθηκαν από τους μαθητές, οι οποίοι αδημονούσαν να γευτούν τα αποτελέσματα των κόπων τους και να επιβεβαιώσουν τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Έφυγαν από το σχολείο με χαμόγελα ικανοποίησης και σε ατμόσφαιρα χαράς, έχοντας αποκομίσει όχι μόνο μια νέα εμπειρία αλλά και το κίνητρο να πειραματιστούν στον οικείο χώρο του σπιτιού τους.

Copyright by Γυμνάσιο Λεχαινών.

Limon Tour World Guide Tranzito