A+ A A-

Βιωματική προσέγγιση για το μάθημα της Ιστορίας Α Γυμνασίου

Μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης των πρώιμων φάσεων της ανθρώπινης εξέλιξης έγινε στο σχολείο μας την Πέμπτη 27/9/18. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Λεχαινών, με την ευθύνη της καθηγήτριας φιλολογίας κ. Καλαμαρά Αμαλίας, παρακολούθησαν την παρουσίαση των τεχνικών κατασκευής λίθινων εργαλείων στη διάρκεια της προϊστορίας καθώς και τους διάφορους τρόπους ανάμματος φωτιάς.

Ο αρχαιολόγος της εφορίας αρχαιοτήτων Ηλείας, κος Χρήστος Ματζάνας, που εξειδικεύεται στην πειραματική αρχαιολογία, παρουσίασε στα έκπληκτα μάτια των μαθητών πώς ο προϊστορικός άνθρωπος κατασκεύαζε τα απαραίτητα για το κυνήγι, την επεξεργασία του δέρματος, αλλά και τις άλλες δραστηριότητές του, λίθινα εργαλεία. Στη συνέχεια άναψε φωτιά με τριβή και κρούση.

Η Δ/ντρια του Γυμνασίου, κ. Διατσέντα Φανού, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ματζάνα για την παρουσίαση αυτού του εξαιρετικού θέματος της προϊστορικής εποχής με τρόπο τόσο εύληπτο, με βιωματικό τρόπο , ώστε αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία να συγκινήσει και να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Η δράση αυτή άλλωστε βάζει τα θεμέλια του αειφόρου σχολείου αναφορικά και με τις παιδαγωγικές μεθόδους και τα εργαλεία κινητοποίησης των μαθητών για μάθηση.

 

 

Copyright by Γυμνάσιο Λεχαινών.

Limon Tour World Guide Tranzito